Terveydestä

Olen itse joutunut elämään bulldoggin kanssa, jonka  terveys on ollut huono, oli ihottumaa ja allergiaa, nivelrikot, silmissä vikaa jne. Tällaisen koiran kanssa on todella raskasta ( ja kallista) elää. Meillä on ollut myös bulldog, joka kuoli hieman yli 2 vuotiaana, kun sen sydän petti. Se oli todella kaunis ja hyvä luonteinen mutta mitä sillä on väliä, jos elämä loppuu noin lyhyeen.

Hengitysteiden osalta ei ehkä rajoja noin selkeästi, ainakaan vielä, voi vetää. Rodulla on menossa henkitietutkimushanke, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että suurimmat ongelmat löytyvät ylähengitysteistä.
Tutkimus jatkuu edelleen.

Englanninbulldoggien lonkat ovat huonot, D:tä tai E:tä. Pystyykö tälle asialle tekemään mitään rodun sisällä, jos rodussa parhaat onkat ovat arvoa C? Vai onko asian parantamiseksi tehtävä roturisteytyksiä?

Englanninbulldoggien selviä on tutkittu vasta melko vähän, mutta virheettömiä selkiä on todella vakiea löytää.

Englanninbulldoggien kyynärpäät ja polvet ovat kohtuullisia.

Englanninbulldogeilla on tällä hetkellä melkoisen tiukka PEVISA (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma). Siihen kuuluu
Kävelytesti, hyväksytty tulos
Lonkat , raja-arvo D
Polvet, raja-arvo 3
Silmät

Omien koirieni terveystulokset löytyvät näiltä sivuilta. Myös kasvattieni mahdollisista terveysongelmista löytyy tiedot sivuiltani.

Seby teki v. 2006 terveyskyselyun, johon tuli 107 vastausta. Kannattaa huomioida, että vastaajien määrä on aika alhainen koirien määrään verrattuna, joten laskemani  %-osuudet voivat olla virheellisiä. Kannattaa myös huomioida, että ko. ongelmia esiintyy myös muissa roduissa, toisissa enemmän, toisissa vähemmän.
Kyselyn tulokset löytyvät täältä:http://www.seby.fi/tiedostot/terveyskysely2006.pdf

Katso myös tämä: Bulldoggien terveysongelmia

Suomen Kennelliiton sivu koirien sairauksista