Minä

Hei!

Olen Kira Mörsky ja asun Kuopion kaupungissa Karttulan kylässä, n. 45 km Kuopion torilta länteen.
Kennelnimen sain vuonna 2009 ja ensimmäinen bulldoggipentueeni syntyi v. 2011.  Ensimmäinen pentueen emä oli Unkarintuonti Sani, pentue, 4 pentua, syntyi normaalilla tavalla ja helposti.
Sani oli myös toisen pentueen emä ja tässä synnytyksessä menikin kaikki pieleen, 7:stä pennusta vain 2 selvisi. Lisäksi näissä molemmissa pentueissa oli yhteensä 3 epilepsia-tapausta, ensimmäisessä pentueessa 2 ja toisessa toinen pennuista.
Näiden raskaiden kokemuksen takia aloin selvittää aktiivisemmin terveysasioita, ensin liittyen epilepsiaan ja vähitellen aloin kokea kaikki terveyteen liittyvät asiat niin tärkeäksi, etten voisi enää kuvitella olla tutkimatta luustoa tai tekemättä määrättyjä geeni- tai muita testejä, joita bulldogeille on tarjolla.
Olen saanut paljon “lokaa” niskaan tavastani kasvattaa bulldoggeja. On syytetty rodun maineen pilaamisesta, sekarotuisten kasvattamisesta jne. Olen kuitenkin tieni valinnut, joka tulee olemaan tämä niin kauan, kuin tätä rotua voi Suomessa kasvattaa.
Tällä hetkellä kasvatuksessa joutuu tekemään ehkä vähän liikaakin kompromisseja, katsomaan joitain asioita “läpi sormien”, koska ns. “täysin tervettä” bulldoggia ei ole olemassa.
Toivoisin, että roturisteytysprojekti onnistuu ja ajan kanssa saisimme joitain terveysongelmia tätä kautta korjattua ja rodun kasvatus olisi mahdollista vielä tulevaisuudessakin.